Прогноза за времето - 3 юни, събота През днешния ден атмосферата

...
Прогноза за времето - 3 юни, събота През днешния ден атмосферата
Коментари Харесай

Студен атмосферен фронт носи валежи и гръмотевични бури в съботния ден, но не и в Бургас

Прогноза за времето - 3 юни, събота

През днешния ден атмосферата още веднъж ще е нестабилна. Приближаващ леден атмосферен фронт ще дефинира облачното и дъждовно времето над Балканския полуостров и България. Очакваните феномени могат да причинят местни наводнения  в планинските региони. Валежите към края на деня ще обзет и по-голямата част от Дунавската низина и Източна България, предава MeteoBalkans.

Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, най-вече в планинските региони от Западна и Южна България, a по-късно денем и над Северозападния и Централния Предбалкан ще паднат обилни превалявания, съпроводени от гръмотевична активност. Ще има условия и за междинна по мярка  градушка, а бурите ще имат капацитет да провокират и местни наводнения. Очакваното сумарните количества на преваляванията ще доближат до 20-40 л/кв.м, а тук-там в региона на Драгоман, Родопската област, Средногорието, Северозападния и Централния Предбалкан – до 30-80л/кв.м. В останалата част от страната сумарните количества ще бъдат сред 15-25 л/кв.м, а най-слаби ще са преваляванията тук-там в североизточните региони и по Черноморието до 5-10 л/кв.м.

Според различен уебсайт за прогноза в Бургас превалявания не се чакат, даже в противен случай - времето ще е съвършено за плаж. Минималните температури ще са към 17 градуса, а оптималните към и над 23.

До обяд в Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад, само че след обяд бързо ще се смени със североизточен - до сдържан.

Очакваните оптимални температури ще бъдат сред 22° и 26°С.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР